Tiger Sport 1050

Vanaf 14030 €

 

Een soepele, responsieve, sportieve 1050 cc-driecilinder, op de rijder gerichte technologie en een chassis en vering voor dynamisch maar toch ongelooflijk comfortabel rijden zorgen samen voor het beste van twee werelden.

 

De nieuwste generatie van de Tiger Sport maakt gebruik van Triumph's legendarische driecilindermotor van 1050 cc. Met 104 verbeterde punten ten opzichte van de vorige Tiger Sport-krachtbron voor een optimale vermogensafgifte, inclusief verbeterde cilinderkoppen, inlaatpoorten en zuigerontwerp, levert het motorblok 126 pk bij 9.475 omw/min en een koppel van 106 Nm bij 7.000 omw/min voor een lineaire kromme van direct koppel.

 

Het kenmerkende Triumph Triple-motorblok van 1050 cc levert soepele, directe en sportieve prestaties, terwijl het chassis en de vering zijn aangepast voor een dynamisch en toch ongelooflijk comfortabel rijgedrag. Het is geschikt voor zowel korte ritten als grote afstanden dankzij de rijhulptechnologie zoals cruisecontrol, ABS, elektronische gasklepregeling, (uit)schakelbare meervoudige tractiecontrole en drie rijmodi (Road, Rain en natuurlijk Sport).